La Peau Professional Skin Care~

Hi uolls! 

Hehe..rajin plak ak update blog ni sejak kebelakangan ni. heeeee. Bulan lepas ada PC  & Book Fair kat kolej aku. Sedang aku berjalan2 sambil memandang ke sekeliling aku, tibe2 mataku terpaku kepada seorang   budak pmpn ni. Dia tga check kulit dia. Wow! Guna mesin tu la. Ada la sorang amoi yang tga bagi penerangan la kot pasal kulit muka budak tu. ok. Aku pandang je..kaki aku memang da melangkah nak balik bilik da, baru lepas kelas plak tu, jalan pon sorang je, selalu ditemani Echa, tp mungkin tyme tu Echa beli makanan kot ( eceh, adakah kau nak ckp yg kau sedang berdiet??pui ), tibe2 ada sorang aso (cine da kawen panggil aso kn? mak aku ckp ) ni try to atrract aku. Dalam hati aku cam malas je nak layan. Bese la, org nak jual produk dia (bisik hatiku).. Ohoi! tak payah nak bisik sangat! Dia kata, 'meh la chek kulit, RM3 je'. Then, ntah cane, kaki aku pon p kat die. hoho. Lalu aku pon duduk.

Die pon mulakan la. Aku da lupe ape die cita pasal kulit aku, tapi yang pasti dia taw aku kuat makan pedas. Aku tye balik cane die taw. Die kate sebab ton kulit aku tak sekata. hukhuk. Pastu tak silap, kulit aku ni da macam takda protection, pasai air n minyak dalam kulit. Apa ntah tak ingat aku. Rupenya bedak boleh tertinggal taw dalam kulit. Ni yang paling aku risau mase dia cakap tu. huhu. Geli kot. Kesian kulit wajahku. tersumbat ngn bedak. uhuk. Then, dia ajak plak aku duduk kat meja belakang, dia nak bagi explaination which one of their products that suits me best. Aku pon ngn hati yang berbelah bagi, ikot la (riso kene beli).

Apa yang best ngn Aso ni, die pandai communicate ngn kite taw. Aku tgk la beauty consultant yang lain, cina gak, kemain serius je. Tengok budak pmpn yang depan die tu, macam muke serbe je salah nk stopkan pmpn cine tu dari berbicara. hiiii. Akhirnya....


Tudiaa..beli gak aku akhirnya. Mule2 aku beli Purifying Cleansing Gel tu je. Masa tu macam mampu nak beli tu je dik non. Ni la produk muka yang paling mahal aku penah beli. Ni produk dari France. Memang aku tak penah taw pon pasal produk ni before. Yang macam yakin tu bile tengok testemoni dia. Ramai budak u, dia tunjuk banyak gamba2 sebelum n selepas budak2 tu pakai. Mesej2 yang budak2 tu kate produk ni berkesan. Siap tunjuk salinan resit orang2 yang beli produk ni kat dia. Aku pon terkesima la. Aku cakap la tak cukup bajet sume, dia pon suh aku try beli satu cleansing & Blemish Rebalancing Mask tu je.

So, aku pon guna la. Cleansing gel tu tak byk buih, Aso tu siap cakap, jangan terkejut sebab tak banyak buih bila guna nt. Sebabnya buih yang banyak dalam kebnyakkan pencuci la yang menyebabkan kulit kita kering. huhu. First try tu memang best, rasa lembut je kulit. Pastu aku pakai la mask tu. Fuh, first tyme try pakai mask, ahak. Memang best la. Lepas tu, da tiga hari pakai cleansing je, hatiku mula meronta2. Sebab Aso tu kate gak, kulit muka aku ni senang nak jaga, SEBAB=
  • Aku tak kuat minum nescafe.
  • Kitaran haid aku normal & takdak senggugut.
Oleh sebab tu, dia pon mencadangkan aku beli Purifying Mask & Ubat jerawat (ape ntah name btol dia). So dia suggest aku beli tige benda tu je. Aku ni ha tak tahan, p jumpa dia ari kames, kate nak beli purifying mask tu. Purifying mask ni  pakai sekali je sehari, sebelum tidoq, 20 minit je, then bilas. Ni untuk merawat kulit kita la tyme malam. Ak tak dak bajet, beli yang kecik nonit tu je. Dia kate boleh tahan  1 - 2 bulan. Cleansing gel tadi boleh tahan 8 - 12 bulan taw. Walau harge dia mahal ckit pada fikiranku pada awalnya, bila kite bahagi 12 bulan tu, lebih kurang macam belanja RM11 untuk satu pencuci muka sebulan. Ok la erk? heeee.. Die pon nasihat aku supaya=
  • Minum air 1.8 liter sehari.
  • Lebihkan makan buah.
  • Kurangkan makan pedas (agak mustahil nk buat).
  • kurangkan minum nescafe & kuning telur.
  • Kurangkan mekap. Buh bedak sikit je.
Kena disiplin sikit kan, baru dapat kepuasan optimum! So far, alhamdulillah. Nampak dan terasa perubahan dia. Black head kat hidung tu da tak rasa sangat, selalu kalo sentuh kulit kite, mesti boleh rasa kan. Kini tak lagi. Kulit rasa lembut sentiasa. Tak rasa kering. Yang paling best, tyme pakai bedak ke, takde da capok2 kt muka, even masa apply compact powder tu, rasa smooth je. Aku pon da jarang pakai bedak sgt, apatah lagi krim aka foundation. Ish, tak bernafas kulit i nt..huhu..Jerawat pon kurang la, bekas2 jerawat makin hilang. Target aku nak beli ubat jerawat tu, nak kasi licin sikit kulit ni. Hihi. Ni produk MERAWAT KULIT ok, bukan MEMUTIH KULIT.  Aku pon tak sangka sebenanye aku boleh beli dua benda alah tu. Dengan memang duit PT aku tu tinggal ciput. Daripada nk beli hard disk, aku tahan2, beli bende ni tak tahan plak. ISSSHHH.. Tak pe, better prevent than cure! Tak mo kulit kita sakit. huhu..

LIHAT WAJAH I, TAK MACAM KAK TON! HEKHEK..
 (gamba spontan, amek gune camera biase, x pakai 360 oke!)  

P/S: Ada jugak blogger lain yang cite pasal produk ni.hehe~ Die pon tak sure mule2, tapi aku kompom bile die bace kat komen2 blogger2 lain tu, dia pon mesti yakin nk gune cam haku. muahaha..


With Love,

~End Of My Sweet Story~

27 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum...awk sy perlukan pertolongan awk...awk ada no phone penjual product ni tak...sy lost contact ngan dia....tlg msg no dia ek...plzzz.ni no phone sy 0134547099....tlg ya....kulit sy ada masalah...tlg yeee

Syarifah Liyana said...

assalam tumpang tnya. smpai skrng kulit okey lagi tak guna produk ni ?

Syarifah Liyana said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Suryana said...

Waalaikumsalam.. to be honest, mule2 pakai ok..lame2 dah x ok pakai produk ni..kulit jd mengelupas..huhu..pastu kulit ok balik..lame2 die dtg balik mngelupas tu,,then da xtahan sy xpakai dah smpy skrg..bile kontek org tu, die kate mgkin sb x jg pemakanan..huhu...ni no fon die- Yen Lee 017-2888112

Ain Lin Fida Aini Aldi Mubin Pul said...

assalamualaikum.. saya dari UKM tadi pom dh melayang mau rm400 beli just pencuci n krim jerawat + mask.. awk pakai ok ke? sya baru nak try.. tp bace ni banyak juga yg komen nagetif n byk juga komen positif.. boleh awk bg cadangan ok x produk ni bg awk? :D

Ain Lin Fida Aini Aldi Mubin Pul said...
This comment has been removed by the author.
Ain Lin Fida Aini Aldi Mubin Pul said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

bg sy ok...best je pakai....sbb kulit sy sensitif mungkin sesetengah org je yg sesuai....

Anonymous said...

Slm sis. Td sy pn trgerak hati nk beli..tp ckp kt dia nk fkir msk3 dlu.. Erm klu ikotnye, sis syorkn x sy beli? Honestly

Anonymous said...

salam...saya ada menjual cleansing gel dengan blemish rebalancing mask La Peau.Limited sebab tinggal satu je. Kalau berminat boleh contact saya.no fon saya 019-6425610

Asyrah Hani said...

Assalamualaikum sy asyrah hani. maaf awk nk tumpang comment kt blog awk psl produk ni. thanks ;)

sy ada beli produk ni tapi mcm xsesuai je dgn sy. Sesiapa dh pnh try and ok,nk beli,blh lh beli dgn sy. sy rse cm rugi pulak sy beli xsesuai,so sy ingat nk jual pd org yg sesuai pkai produk ni. sesiapa berminat nak beli blh contact sy tw. 0197954751

antara produk sy beli :
Soft Cleanser Gel (L)
Lavender Mask (L)
CC UV Cream (S)
Rose Water (M)
Serum (S)
dan ada brg2 sampingan dia mcm brush nk guna utk mask,mangkuk dia,span muka.

area Shah Alam klu nk by hand. nk sy post laju pn boleh yg jauh tu. hehe.

Anonymous said...

Assalam..siapa2 berminat nak beli.sy ada
1) soft gel cleansing
2) bio soothing mask
3 ) active regulator
4 ) pH rebalancing lotion..
Baru beli kemarin..nak jual sbb perlu duit..tq..
Contact no : 0133482896

Anonymous said...

Awk..sye pun shah alam jugak..awk jual lagi ke bnde tu? Dpt less x? Haha

Adriana Syazwani said...
This comment has been removed by the author.
riana awani said...
This comment has been removed by the author.
riana awani said...
This comment has been removed by the author.
riana awani said...
This comment has been removed by the author.
riana awani said...

Sy ade rejuvenate cleansing gel nk letgo. Guna tk smpi 2 minggu serious. Sikit sgt guna. Beli rm139. Nk let go rm110 boleh nego lg. Berminat pm kt fb sy dulu fathriana_327@yahoo.com (riana awani)

Unknown said...

salam...sori nak tumpang iklan jap ...sape2 yg bminat nak bli cleansing n remover la peau sya nk jual pm 0146223529

Anonymous said...

Salam...sorry..tumpang ehh..sapa2 berminat nak beli gentle softer cleanser, bio mask la peau boleh pm sy 01124038521...nii utk org kulit kering yeee..baru je beli nii, tpksa let go sbb mak marah haha. Harga boleh nego okay

Nurul Izaja Md Saad said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Assalam. Sorry nak tumpang iklan. Sape2 nak beli cleansing, serum and mask la peau professional (belum guna), boleh contact 011-25504234. Nak jual sebab perlukan duit. Tq

farhanah taib said...

Salam saya pon nak jual product l peau ni sebab perlukan duit.serius tak guna lagi.baru beli.pastu mak marah.ni list product
-rejuvenate cleansing gel
-mask
-uv cc cream
ASAP
Contact:0165276397

farhanah taib said...

Salam saya pon nak jual product l peau ni sebab perlukan duit.serius tak guna lagi.baru beli.pastu mak marah.ni list product
-rejuvenate cleansing gel
-mask
-uv cc cream
ASAP
Contact:0165276397

farhanah taib said...

Salam saya pon nak jual product l peau ni sebab perlukan duit.serius tak guna lagi.baru beli.pastu mak marah.ni list product
-rejuvenate cleansing gel
-mask
-uv cc cream
ASAP
Contact:0165276397

Farhana Mohamad said...

Bila baca entry ni teringat dulu masa muka teruk sangat sangat sebab sunburn. Check kulit semua. Then perempuan cina tu story detail pasal product ni last last beli juga. Satu set lengkap semua. Dekat 1k juga😅 Tapi alhamdullillah. Muka kembali normal (ikut betul betul cara pemakaian). Walaupun banyak duit habis tapi sekali pakai untuk tempoh masa lama, rasanya sama juga beli setiap bulan kan? 😁 Masa tu tahun 2013. Habis je pakai skincare ni. Tak beli dah sebab lost contact dengan perempuan cina tu. Wendy kot nama dia kalau tak silap ☺️ . Tapi dalam banyak banyak skincare pernah pakai, pencuci muka la peau ni lah paling best pakai sebab tak ada buih 👍🏼 . Walau apa apa pun,semua nya depends on kulit masing masing. 😁

Anonymous said...

Hai nak tanya . Product ni halal ke ? Dia memang tak ada derivative animal base eh. Atau dia mmg 100% dari tumbuhan ? Tq

Copyright© All Rights Reserved nurulsuryana.blogspot.com