Terkenang Arwah Wan

Malam tadi, err actually pagi sebab da pukul 3.30 da time tu. Sebelum aku tido, aku p godek2 beg tempat aku simpan barang2 pekasam aku selama dua tahun ni. Sebabnye aku nak cari ubat sapu. Ubat sapu ni aku simpan lagi sejak aku kena chicken pox tahun lepas. So, sedang aku menggodek2 tu, aku terjumpa la bekas pensel ni. Sebenarnye ni hadiah dari ustazah aku mase darjah 6. Aku ingat lagi, aku dapat markah paling tinngi untuk subjek ape ntah, feqah kalau tak silap. hehe. So dapat la hadiah ni. Dalam tu sebenarnya aku simpan macam2 la, benda mase time kanak2, budak pmpuan memang suka bende2 ni. hihi. Aku simpan rantai silver yang beli kt kedai bape belas hingget ntah. Mak aku yang bayar. hakhak. Macam2 la dalam tu.

Tiba2 mataku terpaku. eceh. terpaku sangat. Aku ternampak rantai pemberian Wan (belah mak) dan Arwah wan (belah abah) aku dulu. Wan is grandma..Pergh..Suddenly je jiwa aku sentap. Sebelum ni aku simpan je dalam bekas pensel tu. tak penah pon aku terpikir nak pakai. Sayu plak bila pandang, sebab teringat kat Arwah. =') Arwah meninggal dunia sebab sakit tua awal tahun ni. Rantai ni  Arwah beli masa kt Mekah, masa Arwah buat umrah dulu. Aku rasa time tu aku sekolah rendah. Memang kecik lagi time tu. Alhamdulillah.. Rantai ni masih lagi dalam simpanan aku. Sekarang start arini, aku da pakai da rantai ni. Sayang plak, kenapa la dari dulu aku tak pakai. Tak pernah pon pakai depan Arwah. Sebelum Arwah wan meninggal, lama jugak Arwah sakit lupa. Sape pon Arwah tak kenal. Bila pikir balik, tak banyak pon jasa aku kat Arwah wan. Tapi sekarang wan dah takde, dah pergi untuk selamanya. Hanya doa yang mengiringinya. Semoga rohnya ditempatkan dalam golongan orang yang beriman. Aamin.. :')


Rantai Mekah dari Wan belah mak..Gambar gune
 Apps Camera360 dreamlike. Tu pasal la cantik ckit..huhu..

Rantai Mekah dari Arwah Wan belah abah..
Rantai ni yang aku pakai sekarang..
(tak boleh uplod gambar yg cantik cam atas)uhuk.


*sebaktymetyping*




~End Of My Sweet Story~

5 comments:

Khamsi Abdullah said...

rindukan? same r..sy pnye atuk dua2 blah dah tak ada.. dah la manja gila ngan dorg.. :')

Nurul Suryana said...

yup2, rinduu..

AiSyA LiEzA said...

sama la.. sy un dah xda dua2 nenek n atok :'(

AiSyA LiEzA said...

sama la.. sy un dah xda dua2 nenek n atok :'(

Nurul Suryana said...

saya pon dah xde due2 atok n wan belah ayah. Belah mak due2 masih sihat. Alhamdulillah.

Copyright© All Rights Reserved nurulsuryana.blogspot.com